Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Andy nebo Pavka?

V Česku zuří vášnivý boj! Kdo bude Velký Vont? Součástí je mediální prezentace, adorace, dehonestace, fauly, agrese, urážky, informace a dezinformace. Varuji! Blog není korektní a už vůbec ne objektivní... ;)

Jako svého času ve Stínadlech. Pokud neřekneš heslo, tedy jméno správného kandidáta, můžeš dostat i přes hubu!
Rozhádaní jsou kamarádi, nekamarádi, přátelé, nepřátelé, rodiny, příbuzní, kolegové, i lidé, kteří se vlastně ani neznají. V mnoha debatách se používá faul, který je na červenou kartu. Kdo nemá argumenty, poníží oponenta urážkou v osobní rovině. Stejné je to na internetech, v profesionálním štěkotu zuřivých vořechů a dokonce se k tomu snižují v debatách kandidáti na prezidenta! 

Úvodem historické okénko. Středověk byl dle povědomí temná doba. Války byly časté a nemilosrdné, v mnoha případech to bylo spíše drancování a obživa. Hodně by mohla vyprávět Jana z Arku. O vnitřní síle, odhodlanosti, vášni, vítězstvích, prohře, nenávisti a zradě. 
Dle jiných, byl středověk veselý, lidé si hodně pomáhali, však samotný jedinec měl podstatně menší šanci na přežití. Uměli si užít, páni mysleli i na poddané, protože bez nich by byli nahraní.
Daně byly 10% (desátek) a to se s dnešními daněmi téměř 70% nedá srovnat.
Byly postaveny katedrály, nejúžasnější stavby v Evropě, které dodnes nikdo nepřekonal. Kdybychom v nich uměli číst,  mohli bychom najít hodně ponaučení o životě.
Jelikož nebyla televize, rádio ani internety, hojně navštěvovanou kratochvílí byla poprava. Lidé se sjížděli ze širokého okolí a bavili se utrpením odsouzeného, které někdy trvalo hodně dlouho. 

Dnešní doba je humálnější. Pokud se popravuje, tak hlavně mediálně. Život ti (zatím) nechají. Ovšem někteří lidé, stejně jako kočka, asi mají devět životů. Jak to, že Andy stále žije? 

Ale zpátky k volbě prezidenta. Oba tábory se shodnou na jedné věci: Náš komanč je lepší než váš komanč! Sakra, víc jak třicet let od Plyšáku? Proto jsme klíčema nezvonili! 

Zkusím pár postřehů o kandidátech. Nečekej ani rozbor, ani komplexnost a už vůbec ne objektivnost. Na to tu máme jiné. Jak pravil Jirka, Chtěl bych o Pavkovi vědět,co vím o Andym.

O Andym víme všecko. I věci, které vědět nechceme. Pokud by byla ještě v záloze nějaká hrůza, do pátku se ji dozvíme. Z dřívějška známe, jak se chová v různých situacích, jaké má názory, jaká preferuje řešení. Já jsem nevěděl jen drobnosti, jako že má nějaké nadace, posílal ministerský plat matkám samoživitelkám, ale o tom nikdo nepíše ani nemluví, tak to asi není důležité. 
Andy do omrzení opakuje: Chci pomáhat lidem, bojovat za české zájmy, usilovat o mír. 

O Pavkovi toho víme méně. Profesionální voják, má rád řád a pořádek. Což může být výhoda i nevýhoda. Záleží, z které strany mříže se díváš. Když se někdo zeptá na minulost, převezme Mirkovu taktiku: Zeptej se mě na co chceš, já ti na co chci odpovím. Je trochu těžké zachytit, jaký má generál program. Namátkou: podporuje zvýšení daní, přijetí eura, Green Debil. Více zde
Češi jsou dle Pavkova názoru tak trochu nesvéprávní a bude třeba je převychovat. Kde jsem to jen slyšel? 
Důležitým bodem Pavkova programu je: Andy Fert nesmí projít! Otázkou je, jestli budou stačit dvě dávky argumentačních faulů. 

Velkou zábavu skýtají prezidentské debaty. Tady má Pavka nespornou výhodu, prostě vypadá dobře. Mluví méně, klidně a rozvážně. Andy je živější a pokud se ho podaří znervóznit, je patrný jeho slovenský přízvuk.
V debatě na Nově byl Pavka tak tajemný, že jej Ray musel pobízet, aby více mluvil. Moderátor z veřejně nesvéprávné televize se na to už nemohl dívat a když byl Pavka málomluvný, prostě začal Martin mluvit za něj. Je jasné, že počet slov neurčuje kvalitu kandidáta. Ale lecos naznačuje. 
Andy se někdy nedá zastavit ani na druhý pokus. Pavka je zase přeborníkem v skoku do řeči (24:30). Je to snazší, rozbije to myšlenku protivníka a skokan se nemusí zabývat vlastními názory a minulostí. 

Boj provází i videa, sestřihy, informace, dezinformace. Je to prostě Kampáááááň! Pro mě je zatím králem dezinformací a překroucení tohle video. Copyright vlastní Pavka a jeho tým. 

Peťa, Jana, Vlastik a Lipánek nám celý rok tvrdí: Jsme ve válce! Andy říká: Nechci válku, ale mír! Kdo šíří lži, strach a nenávist a kdo pravdu a lásku se dozvíš v 19:00 na České televizi.
Otázka války a míru je v dnešní složité mezinárodní situaci hodně důležitá. Andy se k tomu vyjádřil v debatě jasněji, než by dnes asi chtěl. Budu podporovat mír. Pavka lehce mlží a nechává budoucnost otevřenou. Argument, že prezident nemůže vyhlásit válku a zavelet k mobilizaci není směroplatný.
Prezident JE důležitá osoba. Jinak by kolem toho nebylo tolik křiku. A každý ví, že v kolektivu dokáže dění zásadně ovlivnit i neformální vůdce. Natož Vrchní velitel ozbrojených sil v době mimořádných situací. 

Pak tu máme předvolební mítingy. Pavkovi chodí jen jeho fandové a tak setkání probíhají v pravdě a lásce. Andymu tam chodí jeho fandové a rowdies od Pavky. Tak má Andy občas potíže se na setkání vůbec dostat.
Podle majitelů Pravdy a lásky je situace ok, považují to za klad. Opravdu? A nevypovídá to něco o Pavkových příznivcích, majitelích pravdy a lásky a jejich fanoušcích? Samozřejmě, o fans Andyho to něco říká taky...

Pavka má spoustu podporovatelů. Vždy pohodový Chytrý Džanek po prvním kole zacvrlikal: Praha a láska musí zvítězit nad vesnicí a nenávistí. Byl na svůj post tak hrdý, že jej za chvilku zase smazal. 
Nejchytřejší z Pepiků nezapře svého otce a snaží se ze všech sil šaškovat. Zveřejnil plán na dobu po volbách: ...hned po zvolení generála si to s tupým a bezohledným (já vím chudým, neotravujte s tím, jsou to naivní kreténi) venkovem vyřídím ... Taky jej posléze s hrdostí smazal. 
svatá církev strašila ovečky plameny pekelnými, když nebudou volit Pavku. Pod hrozbou ublížení musí ovečky volit demokratického kandidáta.  A mohl bych ho vidět?
Jaká asi je Pravda a láska uvězněná v myslích obránců JEJICH demokracie? A chceš podle JEJICH pravdy žít?
Od Andyho fandů jsem bohužel žádné podobné láskyplné posty nezaznamenal. Pokud něco máš, dej to do diskuse, aktualizuji blog. A bude soutěž o klíčenku.

.

Nepřimlouvám se ani za jednoho kandidáta. Běž k volbám a vyber srdcem i hlavou! Mysli na budoucnost. Jde o hodně! Ani jeden kandidát není jen bílý, nebo jen černý. Jak se nám snaží vykreslit sluhové sluhůsluhů. 
Pokud vyhraje Tvůj oblíbenec, s radostí to pořádně oslav! Pokud nevyhraje, přijmi vítěze s pokorou a s tím, že to tak chce většina voličů. A zapij žal. 
Kdo nevolí nemůže nadávat!

.

Autor: Oldřich Mladý | středa 25.1.2023 21:52 | karma článku: 38,26 | přečteno: 1371x
  • Další články autora

Oldřich Mladý

Dezinformátor měsíce je... Eurostat!

Teda alespoň podle pana premiéra Petra Fialy. Eurostat, tento dezinformátor a rozšiřovač nepravd uvedl, že ceny plynu pro domácnosti se loni ve druhém pololetí v České republice zvýšily meziročně nejvíce

26.4.2023 v 18:47 | Karma: 41,80 | Přečteno: 1926x | Diskuse| Společnost

Oldřich Mladý

Nová aristokracie SOBĚ!

Ráno jsem si dal kávu a k ní porci (ne)návisti. Kromě obvyklé dávky mně padl do oka článek ve kterém se píše, že Ministerstvo životního prostředí hodlá dotovat nákupy elektromobilů a tím podporovat růst trhů a nákupy.

28.9.2022 v 17:49 | Karma: 40,81 | Přečteno: 1591x | Diskuse| Společnost

Oldřich Mladý

Po bitvě je každý generál!

Ještě není po bitvě a generálů je víc, než hvězd na nebi. Stejně tak samozvaných epidemiologů, odborníků přes viry a expertů na zakrývání úst rouškou. Dnes všichni ví, co se mělo dělat před měsícem a ONI to říkali! Zcela zapomněli

1.6.2020 v 9:25 | Karma: 43,71 | Přečteno: 2551x | Diskuse| Společnost

Oldřich Mladý

zPátečníci

Je pátek, nezletilí i zletilí zPátečníci mrsknou školní tašku do kouta a vyráží na party! S žárem v očích pochodují náměstími a dychtí zachránit klima, planetu a vlastně všechny a všechno na zemi i blízkém okolí. Jak to vypadá kd

28.9.2019 v 20:04 | Karma: 42,99 | Přečteno: 2045x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Oldřich Mladý

Maruška a Honza z České pošty

Tenhle příběh by klidně mohl začínat jako pohádka. Za devatero horami balíků a sedmero koši dopisů seděla Maruška. Přemýšlela, jak asi Honza snáší ten příšerný hic, když v rozpálené dodávce doručuje balíky a na rtech měla úsměv, k

3.9.2019 v 22:02 | Karma: 44,08 | Přečteno: 7372x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Bystroň tvrdí, že balíčky od Ruska nedostal. Stěžuje si, že se stal obětí kampaně

27. dubna 2024  9:12

Poslanec Alternativy pro Německo (AfD) Petr Bystroň se ohradil proti článku magazínu Der Spiegel,...

Kanada přispěje české iniciativě na dělostřeleckou munici. Přidá i na drony

27. dubna 2024  8:55

Kanada poskytne další peníze na ukrajinskou výrobu dronů a na českou iniciativu, jejímž cílem je...

Rusové v noci ničili ukrajinskou infrastrukturu, znovu útočili i na Charkov

27. dubna 2024  8:05

Sledujeme online Rusko v noci na sobotu zaútočilo na energetickou strukturu Ukrajiny. Ve třech oblastech poškodili...

V Česku přibývá nakažených malárií, nemoc si lidé vozí z dovolené

27. dubna 2024  7:29

Po útlumu v době covidu-19 opět roste počet Čechů, kteří se v zahraničí nakazili malárií. Loni jich...

Velvyslanectví Thajského království
Political, Cultural and Economic Affairs Assistant

Velvyslanectví Thajského království
Praha
nabízený plat: 34 310 - 39 458 Kč

  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1992x
Skutečně vládnou ti, proti kterým nesmíš psát!

 

PoliticalEnviroEuroElitoRacialGenderoEtnicko AgeistickyReligionMinorityMajorityNonprofit ActivisticallyBlmEcolologicallyColorfully
LGBTQIAPKW+(NestíhámDoplňovatPísmena)
KlimaticGlobalistic nekorektní texty.

 

 

Seznam rubrik