Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Cítím to úplně stejně,po bitvě, respektive po prvním střetu každý hned generál...a tak sněmovní komise, chvilky a další a vstávají další a další noví bojovníci...;-DR^R^R^

11 3
možnosti
PB

Tak oni se lži vždycky dobře čtou. Je to pohodlnější, než přemýšlet.

5 3
možnosti
PB

Tolik servilních prokazatelných lží jsem napoprvé nedal a musel jsem ve třetině přestat číst. Nevím jestli záměrně, nebo z naprosté neznalosti tématu, ale autor píše všechno přesně obráceně. Tipoval bych to na PR Marka Prchala. I když i ten masíruje lid o poznání inteligentněji.

Zde mapa Covidu ve světě. Dozvídáme se z ní, že z Evropských států na tom ČR fakt není zářivě dobře, nýbrž pouze průměrně. Lépe než my to zvládli třeba i Bulhaři, Slováci, Poláci, Chorvaté, Albánci, anebo i Řekové s desítkami narvaných uprchlických táborů. Jsme tak někde spíše v polovině peletonu. Nadšení je hezká věc, protože je zadarmo, ale buďme realističtí:

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/koronavirus-na-mape-sveta-kde-je-nejvic-nemocnych/r~3a5ccb9a620011eaa7deac1f6b220ee8/

A k té zlé opozici, která podle autora mlela jen antibabiš. Autor možná neví, a potom nevím proč tohle vůbec sesmolil, že na prvním krizovém jednání sněmovny dostala vláda od opozice plnou důvěru, volné ruce, odsouhlasení všech kroků okamžitě ve zkráceném jednání a k tomu desítku návrhů opatření, které vláda poté sama použila.

Zde: „Považujeme za správné, že vláda přišla s balíkem záchranné ekonomické sítě a že zahrnula i naše návrhy. Návrhy vlády podpoříme a očekáváme, že vláda přijde v dalších dnech i s dalšími opatřeními. Stát nesmí nechat lidi bez pomoci." A dále, že: "Na kritiku bude čas, až bude po všem,“ prohlásil šéf ODS Petr Fiala. ODS na tiskové konferenci uvedla, že vláda má v opatřeních podporu opozice.

Zdroj: https://petrpetrburian.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=749332

A záznam z onoho jednání sněmovny zde:

https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/clanek/on-line-snemovna-se-schazi-v-uspornem-rezimu-poslancu-bude-jen-pulka-40317794

Může mi v tom autor najít to svoje: Celá opozice, jako pubertální fňukna, zpívala stále stejnou písničku. Komplikovala vládní opatření. Mohli se dočasně připojit a spolupracovat. Protože já tam jasně vidím titulek: Sněmovna kývla na všechna vládní opatření proti koronaviru.

7 7
možnosti
PB

Takže závěrem: ano, po boji vylezou generálové, to jsme věděli. A že to budou servilní patolízalové hnutí ANO, to jsme věděli také. Ale takovou nálož lží nečekal opravdu nikdo.

4 5
možnosti
JK

Nato, že nejste Andyho fanda, zvládáte jeho propagandu na jedničku, je tam snad všechno. Nějaké ty výpočty a statistiky, několikanásobná vlastní pochvala (Kolik se podařilo zachránit mrtvých?), zdrcující kritika opozice a pochvala mých věrných občanů, které jsem nasadil do přední linie.

Pravověrný nohsled vůdce těžko bude hledat mezeru, kterou by se ještě vlichotil a ti co dosud Andyho nevolili, tak budou příště první u urny, protože když ti co ho nemusí na něm nenajdou chybičku, tak ho budou volit úplně všichni a účast bude 99,9% (političtí vězni se nestihli doplazit k urně), možná bude stačit dojít do volební místnosti a mezi dveřmi významně mrknout, volební komise kývne, jako že rozumí a udělá si další čárku.

A co se ukázalo, že Andy vypínat ekonomiku umí, jenže na pohyb v čínské virové tmě nemá baterku (roušku), tápe, klopýtá a naráží a s ním celá země. Když už jme na konci tunelu, tak to zapínání jaksi hapruje. Ve chvíli kdy Německo i Rakousko masivně investuje do svých firem a podnikatelů, tak u nás vyplňujeme druhou stranu žádosti z celkových třiceti a běda jak nedoložíme příjmy prababičky před první válkou.

Fandové i nefandové Andyho už oddychují po bitvě, odhánějí smyšlené generály a úplně jim uniká, že dosud bylo nařízeno jen zalézt do zákopů a sedět, skutečná bitva začíná teď, kdy z těch zákopů musíme vylézt a bojovat. Jen bych si přál, aby si Andy nehrál na generála, poradili jsme si bez něho v těch zákopech a poradíme si bez něj i mimo ně, jen ať se do toho proboha nemotá. Bohužel mu to asi nedá, no jo no, moc je opojná a ty prachy taky nejsou k zahození, že.

5 3
možnosti
OM

Děkuji za pochvalu, pane Kučero! :-)

Ještě se trochu hledám, ale Vaše uznání mě zahřálo u srdce! Myslíte, že bych mohl udělat kariéru jako pan Prchal nebo třeba pan Hanč? Budu o tom uvažovat!;-)

O vypínání/zapínání ekonomiky můžeme dlouze diskutovat. Sám na to nemám jasný názor, proto jsem to v blogu nezmínil.

Masivní investice jsou dle mého názoru přesunutí problémů do budoucna, což odskáčou další generace. Neříkám, že by neměla být podpora pro postižené firmy, ale to, co se chystá je (dle mého názoru) cesta do pekel. V historii znamenaly nekryté peníze vždy (dříve nebo trochu později) katastrofu. Tak uvidíme...

0 0
možnosti
MB

Obecně - Sdělte mi po bitvě, jakého generála mám velebit a já to úspěšně provedu.I toho, který prohrál, neboť přece zachránil mnoho životů ! Rozumně - Každá mimořádnost má být detailně zkoumána. V zájmu všech, zobecnění chyb, příprava. (PS, na 99% ovšem kontrolní komisi neschválí) ! ...

Vláda ukázala, že umí stát s ekonomikou zastavit. Poznatek každého kluka - rozebrat autíčko. Ten správný generál se projeví ! Za 3 - 6 měsíců ! Jak taktizoval, jak obnovoval, jak hospodařil na získaném území ! Jak se žije lidem - vítězům ! Já se obávám, že se blížíme osudu vítěze 2 světové války ! SSSR ! No vyhráli jsme a co dále ? No nic, budeme o tom 75 let žvanit ! Poznatky určitě jsou - Stát nefunguje, pandemie není společenská - je stranická, Krizové zákony jsou k ničemu - vše řeší Vůdce ap. Červený svetr si nepomohl - Lísá se k Hradu, aby vystřídal Kmoníčka v USA - Občan si taky moc nepomohl, stále stojí u poštovní schrány a čeká na toho posla, který vše doveze. Na podzim jsou Komunální volby - Generál , bijec a vítěz nad Virem se již prsí, že ano ... ! :-)

7 6
možnosti
PN

Pěkně podané, díky autoreR^

7 2
možnosti
OM

Děkuji pane Nedvěd! :-)

0 0
možnosti
FL

Na konečnou bilanci je ještě brzy.

* Na naší malé úmrtnosti má podíl i naše menší migrace (stejně malá úmrtnost je i na Slovensku, nebo i jiných chudších zemích) a taky že jsme proočkovaní proti TBC, nebo tetanu (jedno z toho, přesně z hlavy nevím) což má účinek i proti koroně.

* Průměrný věk zemřelých na koronu je kratší o 1, nebo 2 roky, než je průměrný věk v populaci. Opatření zachránila cca 15000 životů(?) , tedy 30000let života a jeden zachráněný rok života nás stál 10 milionů jenom na státním zadlužení (vzroste o 300mld). Částka neúměrná tomu, za kolik se zachraňují životy ve zdravotnictví.

* Smrtnost korony je cca 2% (počet úmrtí na počet prokázaných případů), ale ukazuje se, že na jeden prokázaný případ může připadat až 5 neprokázaných. Když se to všechno podělí, infekce koronavirem, zkracuje život v průměru maximálně o týden (kouření v průměru o 10 let).

5 0
možnosti
Foto

Průběh onemocnění COVID-19 může být asymptomatický (bez příznaků) Analýzou dostupných dat od pacientů s COVID-19, bylo zjištěno, že u 80 % případů onemocnění probíhá s lehkým průběhem.. Smrká, lehce pokašlává, má 37 stupňů teplotu. U 14 % pacientů s COVID-19 je evidován závažný průběh onemocnění a 6 % případů má kritický průběh onemocnění. Převážná většina nejzávažnějších průběhů onemocnění a úmrtí se vyskytla u starších osob a osob s jiným základním chronickým onemocněním. To jsou data z Evropy a od nás.

3 1
možnosti
PS

P83e51t82r 16S49k34á51l91a

1. 6. 2020 10:31

No když už jste vyjmenoval ("vtipně") všechny ty, kteří by svými nekompetentními kroky určitě způsobili apokalypsu, mohl jste také zmínit, jakou roli v těžké době sehrál prezident. Jak uklidňoval národ moudrými slovy ve kterých se oprostil od osobních animozit vůči komukoliv a neopomněl poděkovat těm v první linii:-).

3 0
možnosti
PR

Dobré a vtipné shrnutí. Možná byly ty roušky naprosto zbytečné, ale to už nikdo nedokáže. Právě tak můžu považovat za zbytečný bezpečnostní pás v autě, protože jsem jeho funkci nikdy nevyužil.

7 2
možnosti
Foto

Imunologové, lékaři a Mezinárodní zdravotnické organizace varují před využíváním roušek z nevhodných materiálů (například bavlna, gáza), protože u lidí naopak mohou zvýšit riziko infekce (BMJ Open, Risk Analysis). V roušce se totiž hromadí značné množství mikroorganismů včetně virů, které tělo vyloučilo, jako škodlivé a my je opět dýcháme zpět. Čím rychleji se pohybujeme, tím je zpětná zátěž škodlivinami větší. Neprodyšnost roušky vše umocní a tím trpí naše imunita.až se s létem prosadí další běžně očekávané a miliony let s námi tady žijící viry, třeba rotaviry, mixoviry, rhinoviry, parvoviry až po chlamydie, oslabená imunita nezabere. Proti virům a dalším mikrobům, které jsou také jejím potřebným produktem, nám dala příroda imunitu.Místo přiměřených aktivit venku v přírodě na čerstvém a jarním vzduchu se potíme pod hadříky. Tohle je jediné co posílí naši imunitu ane rouška.

1 1
možnosti
ND

Inu, Martine, řadím se k vám s podobným názorem jako máte vy. Já vcelku nepotřebuji nějaké statistiky ze světa okolo nás, ani srovnávání s jinými nemocemi, mi stačilo vysvětlení paní doktorky Pekové.

První expert z opačného tábora se zde již vyjádřil, dokonce několikrát.

Nošení roušky i pohled na zarouskovane lidí mě štval a štve dosud, ale pravidla jsem se snažila a snažím dodržovat.

Politika, peníze, moc... Jasně, využije se všechno pro postavení, peníze, ovládnutí... A v této fázi se teď začínáme nacházet...

8 0
možnosti
ND

Omlouvám se, pane Mladý, omylem jsem přiřkla autorství vašeho článku Martinovi Faltýnovi, a jeho jsem oslovila místo vás, moc mě to mrzí...

2 0
možnosti
Foto

Belgie má v přepočtu na obyvatele jednu z nejhorších bilancí úmrtí na komplikace spojené s koronavirem na světě. Jedním z důvodů je ale též odlišný způsob vedení statistik. Jako jedna z mála zemí světa totiž Belgie započítává i případy úmrtí v domovech seniorů a dalších pečovatelských domech. Ve statistice se tak často objeví i případy, u kterých je jen podezření na nákazu virem SARS-CoV-2, které však nebylo potvrzeno testy. Ve Švédsku oběti covid-19 jsou vysokého věku a také, že asi polovina z nich pochází z domovů pro seniory. To znamená, že se jednalo o osoby trpící už jinými nemocemi imunitně oslabení.

2 1
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1992x
Skutečně vládnou ti, proti kterým nesmíš psát!

 

PoliticalEnviroEuroElitoRacialGenderoEtnicko AgeistickyReligionMinorityMajorityNonprofit ActivisticallyBlmEcolologicallyColorfully
LGBTQIAPKW+(NestíhámDoplňovatPísmena)
KlimaticGlobalistic nekorektní texty.

 

 

Seznam rubrik