Oldřich Mladý

Bigbít ve Štatlu!

2. 03. 2012 13:46:21
Tuny energie zdarma! Muzikanti, které hraní opravdu baví! Rock v mnoha podobách! To byl 3. brněnský Beatfest.

Člověk by řekl, že čtvtek je blbý den na pořádání hudebního festivalu. Ale skutečnost, že lupeny nebyly k dostání tři dny před zahájením potvrzuje, že termín byl ok.

První vrchol přišel hned ze startu. Nadchl mě Tom Jégr & Charlie the Bomber - odvázaná muzika zahraná s vysokým nasazením. Bylo vidět, že je to fakt baví. Toma jsem viděl hrát několikrát a pokaždé to byl zážitek, jak hudební, tak vizuální. V česku není mnoho kytaristů kteří umí zahrát v kleče, sedě, leže, svléknout si přitom košili, aniž by to bylo poznat na zvuku. Pro mě jeden z horkých favoritů večera.

Pak na pódiu předvedl své umění moravský Satch, brněnský kytarista Miloš Makovský, se svým novým CD. Technicky dokonalá hra se spoustou fíglů, které bych se rád naučil. :) Tapping, hra s pomocí imbusového klíče, zajímavé využití moderní techniky a počítačového vybavení. Moc se mi líbila závěrečná skladba.

Následovalo výborné seskupení T4, ostřílení bardi posílení "mlaďochem" za bicími. Skvělou podporu poskytli fanoušci frontmena, Romana Dragouna.
Super zážitek bylo, co předvedl BassGuitarHero Guma! Pefektní, trochu nerockově hraná basa s obrovskou invencí. Zaujal mě prstoklad, čistá práce, žádný zbytečný pohyb navíc. Prsty levé ruky připomínaly vačky, které klepou na ventily motoru. A ty taneční a mimické kreace, dávám 1*! Zvlášť varinta "čert" byla povedená. :)

Bílý Marshall mohl znamenat jen jedno - Michal Pavlíček Trio. Nefalšovaný rockový nářez kytarového mága podpořeného o generaci mladší rytmickou sekcí. Kytara ve všech polohách. Pastva pro uši!
Slovenský baskytarista Maťo Ivan tvrdil s úsměvem muziku. Bicí virtuózně ovládl Miloš Meier. Jak jsem později zjistil, z kopáku se mi srolovaly ponožky a trenýrky se změnily na tanga. :) Úžasný zážitek!

Těsně před půlnocí to rozpumpoval Radim Hladík a Blue Effect. Další příklad, jak skvěle funguje spojení několika generací na pódiu. Zazněly staré pecky i známé skladby v netradiční úpravě. Radim předvedl několik kousků, včetně hry na kytaru za hlavou. Tahle kapela fakt dokázala probudit všechny v publiku! Favoriti mé přitelkyně.

Díky všem účinkujícím, pořadatelům a vůbec všem co se o tuto skvělou akci zasloužili. Přeji dobrý sound!

Autor: Oldřich Mladý | karma: 10.35 | přečteno: 864 ×
Poslední články autora