Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Díky za skvěle formulovaný blog!

Název je víc než výstižný.

A dík i za doušku, tedy výčet všech blogových dědů vševědoucích. Ušetřil jste mi spoustu času:-)))

1 1
možnosti

Autor: Celá opozice, jako pubertální fňukna, zpívala stále stejnou písničku. Komplikovala vládní opatření. Mohli se dočasně připojit a spolupracovat.

Skutečnost: Návrhy vlády podpoříme a očekáváme, že vláda přijde v dalších dnech i s dalšími opatřeními. Stát nesmí nechat lidi bez pomoci. Na kritiku bude čas, až bude po všem,“ prohlásil šéf ODS Petr Fiala ODS...

Marie Šípková: Díky za skvěle formulovaný blog!

Ušetřil jste mi spoustu času:-)))

Ano, o tom to je. Nepřemýšlet, nevědět a jen tupě souhlasit.

1 0
možnosti
Foto

Vstupní data:

https://www.worldometers.info/coronavirus/ (je to vždy tabulka do posledního dne včetně počtu testů)

https://ourworldindata.org/coronavirus (desítky nejrůznějších srovnávacích grafů)

https://www.euromomo.eu/graphs-and-maps/ (celková úmrtnost ve vybraných evropských zemích po týdnech)

0 0
možnosti

Děkuji! A jak to vychází, jsem v normě? :-)

Mrknu na to, jak budu mít chvilku...

0 0
možnosti

Už tady ze strany těch jedinečných, kteří vykládají ty jediné správné data a názory chybí ta tabulka, kde jsme v připravenosti na covid 42 daleko za Itálií a Španělskem a na prvním místě jsou USA.:-)

0 0
možnosti

Škoda, že jste sem nedala odkaz na vámi zmiňovanou ódu pana Malého. Bylo by s čím porovnávat ....

0 0
možnosti

Tak tohle se hrubě nepovedlo, to patřilo úplně jinam. Omlouvám se. Pro vás samozřejmě karma.

0 0
možnosti

Demagogie. Ve Švédsku nebo v Belgii bylo zjištěno cca o řád víc nakažených než u nás. Proto taky zemřelých s covid 19 je o řád víc. To ale vůbec neznamená, že by tam zemřelo víc lidí NA covid 19. My vlastně o mechanizmu získávání těch dat nevíme vůbec nic. Proto je ani nemůžeme porovnávat, To může někdo, kdo tvrdí, že Babiše nemusí a přitom má mastnou hubu od přepáleného řepkového oleje, s knírem od moučkového cukru.

Covid 19 je pro většinu populace naprosto marginální a okrajové onemocnění, které je nebezpečné pouze pro lidi s významně narušenou imunitou. Podle statistik ÚZIS, které mám k dispozici, jen asi 8 % lidí u nás, z těch, co zemřeli s covid 19, nemělo žádné další známé zdravotní potíže. Dalších asi 10 % mělo jednu život ohrožující chorobu, zbylých 82 % dvě a více život ohrožujících chorob souběžně. Tedy přes 90 % těch, kteří zemřeli v ČR na covid 19, bylo smrtelně nemocných už v okamžiku, kdy se nakazili covid 19. Nepředpokládám, že ve Švédsku nebo jinde je tomu zásadně jinak.

Takže se běžte s tím Vaším strašením bodnout.

1 1
možnosti

Místo "kteří zemřeli v ČR na covid 19" má být "kteří zemřeli v ČR s covid 19", upsal jsem se.

1 0
možnosti
Foto

Lidé jsou vystrašení, úzkostní, depresivní. Média nás bombardují informacemi o tom, kolik nakažených přibylo, kolik lidí ve světě zemřelo. Ministr vnitra Hamáček prohlásil: „Musíte nosit roušky, když někoho nakazíte, tak umře!“ Pitomost. Pokud je někdo pozitivně testovaný, není ještě nemocný. Když na někoho virus přenese, tak ho nakazí. Nákaza u něj ale může mít jen lehký průběh. Pokud mu nějaký chytrák neřekne, že by měl umřít. Profesor Prymula prohlásil, že se za hranice možná dva roky nepodíváme. Jak může něco takového plácnout? Nevíme, co bude zítra, on ví, co bude za dva roky? Podle mě to není náhoda. Jde o to lidi co nejvíc vyděsit, aby se s nimi dalo manipulovat. Pak budou vděční, když se jim dovolí jít do práce, dětem chodit do školy, navštívit rodiče na venkově, za chleba z Penamu, za Kostelecké uzeniny... Babiš to má dokonale vymyšlené. Kdyby to dopadlo špatně, může říct: „Makal jsem pro vás ze všech sil, víc to nešlo.“ Když to dopadne dobře, může říct: „To je jen díky mně, já to zařídil.“ Vsadím se, že jeho PR tým už má obě prezentace hotové. Pokud by omluvu za chaotická rozhodnutí, zmíněnou v projevu k národu, myslel vážně, tak odstoupí a řízení předá týmu expertů. Vsadím se, že to nikdy neudělá. Nikdy.

4 4
možnosti

Ve světle faktu, že válka neskončila tak se můžete chlácholit představou, že je po bitvě - minimálně do podzimu.

Co se týče statistik, tak by mě zajímalo kolik Belgičanů a Švédů se nespoléhalo až jim premiér osobně doveze roušky a zasedlo na začátku krize k šicímu stroji a šilo pro všechny? Ono tu statistiku klidně mohlo ovlivnit i tohle. Důkaz pro potvrzení nebo vyvrácení není.

Jinak opozice hlavně zkritizovala ten vyčůraný přemet od krizového zákona do zákona o veřejném zdraví. To byla právní prasárna s jediným účelem.

2 0
možnosti
Foto

Napsal jste to perfektně a velmi dobře vyargumentoval, za mne karma R^

Toto se Babišobijcům líbit nebude (pan Burian už o sobě dal dostatečně vědět, kdy prokazatelná fakta označuje za lež, Miroslav Buček, který si vždy ví rady, je v diskusi poněkud bezradný atd...)

7 4
možnosti

Prokazatelná fakta jsem napsal já. Pokud tvrdíte že ne, vyvraťte je konkrétně. Usvědčil jsem autora za lži, ke které vy se hrdě hlásíte.

3 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS