Oldřich Mladý

Předvolební agitka!

8. 10. 2012 9:25:06
Tak zase začala předvolební slibotechna. Kluci a holky co spolu mluvíte, tentokrát vám na ni kašlu. Co vy slíbíte, nikdo nedokáže splnit!

Jak denně štěkají bezzubí voříšci, co za kus žvance zavyjou cokoli, soudruzi si budou měřit kdo ho má většího. A soudružky zas, která má větší kozy.

Je pravda, že už se trochu vyčerpali. Došly volební témata. Potvrdila to i billboardová kampaň na hejtmany. Kluci s modrými ptáky se vzdali jakéhokoli hesla a vystavili v prvním kole pouze fotky kandidátů. Alespoň jim nikdo nebude moci vyčítat, že neplní předvolební sliby.

Strany si navzájem kradou volební programy. Modří ptáci daní bohaté a starají se o obyčejné lidi. Oranžoví mafiáni jsou zas proti zvýšení daní.
Mohli by agitovat pravdou - Chceme být u koryta a nakrást si co nejvíce. Ale tento program by asi nepřitáhl dostatek angažovaných voličů.
Žádná další hesla ve stylu Máme se jak na zámku, ať to trvá věčně, či MY, vaši vepři boubelatí, chceme hrochtat u koryta ještě alespoň ještě jedno, dvě volební období nejsou dostatečně pozitivní. Tak používají bezobsažné bláboly jako S námi přichází změna, Jsem doktor a vyléčím politiku, Svobodu pro Richarda a podobné blbosti.
Ale co doopravdy udělají se dozvíte, až je zvolíte. A to kdoví jestli.
Téměř všichni nabízí změnu. Je to populární, nezavazující a sexy. Proč ji neudělali, když byli takovou dobu u vesla? Změna? Té se každá tlustá prdel v teplém křesle bojí nejvíc.

Opravdu Dekadentní Sígři, Takoví Obyčejní Podvodníci a Vychcané Veverky všemi silami bojovali za co nejlepší volební výsledky opozice. Dokonce neváhali ukrást jim část volebního programu. Třeba zvyšování daní, nebo omezení svobody občanů.
Taky se nebáli nás zadlužit na mnoho generací dalším dluhem. A to navíc, ke standardnímu zvyšování dluhu ČR. Dluhem převyšujícím představivost normálního smrtelníka. Není tam někdo, koho se chystáte volit? Tak se dobře podívejte, které strany byly proti.

Je vinou i těchto politiků, že se právo definitivně rozešlo s morálkou. Vždyť i ti, kteří na nás právě cení zuby ze všech možných i nemožných míst, odsouhlasili zákony šité na míru různým "lobbistům" (čti mafii). Gangům, které neváhají ve jménu práva obrat kohokoli o cokoli.
Tak začínající Picasso, který počmáral pár plakátů (dle mého názoru měl použít úplně jiný symbol) s "důležitými" politiky, jde bručet natvrdo. To nebrání stejné vrchnosti, která ho odsoudila, zneužít jeho myšlenku ve svůj prospěch. Ovšem, bez nároku na tantiémy.
A hrdina, jak z Dostojevského, který provedl fingovaný atentát na prezidenta a ohrozil tak spoustu jiných lidí, je mediální hvězdou s pravopisem žáka předmateřské školky. Element na ocase hvězdné pěchoty, který nedokáže řídit ani vlastní život, je na svobodě a zapleveluje svými moudry mediální žumpu.
Nemluvě o nepříčetném slepém řidiči, který pod vlivem kdoví čeho, přejede ženskou. A klidně řídí dál, cestuje za hranice a vůbec žije, jako by se nic nestalo.
Nakonec, každý den dostaneme novou porci starých zpráv.

Usměvavé ksichty, přikrášlené ve photoshopu, vytvořily svojí "prací" naprosto nestabilní prostředí, kdy si nedokážete naplánovat nic ani na příští měsíc. Natož rok a déle. Jediné co po nich zůstává jsou zákazy, regulace, omezování a to nejdůležitější - Vytlač prachy!

Všichni dřou jako koně. Dokáží a chtějí (!) zvládat funkci posrance, senilitátora, hejkala i jakoukoli jinou. A to nejlépe zároveň. Jen ta docházka tak nějak kulhá. I velká prdel je někdy na několik židlí malá.

Tož si pamatuju na Bohuša, jak říkál, že předvolební sliby nebyly zasazené do reálného rámca. Šak gdo ho nutil zahrádkařit na cizím rolí?
To Péťa se už s nějakým vysvětlením, proč to dělá úplně naopak než slíbil, ani nezdržoval. Prostě vytlač prachy, drž hubu a plať! Jestli je ti život milý.

Téměř pokaždé jsem volil, tedy pokud jsem vůbec k volbám šel, komanče z ODS. Slibovali mi nižší daně, jednodušší předpisy a méně omezování v mém životě. Dostal jsem, co jsem si za svoji naivitu zasloužil. Tuny keců a všechno přesně naopak.
Popřemýšlejte, co za poslední funkční období prosadili politici pro svoje dobro, a co pro vaše. A co všechno k vaší škodě. Peněženku vám drancují každý den. Výpalné solíte při každé příležitosti i nepříležitosti. Jak kdyby vládl Čingischán.

Myslím, že volit téměř kohokoli, kdo byl v posledních 54 letech aktivní (bohužel i neaktivní, ale přítomen) v parlamentu, senátu, hejtmanství či příbuzné instituci znamená, že jsem zcela ztratil paměť. Že rezignuji a jsem smířený se stavem věcí, které se mě taky týkají. A to já teda sakra soudruzi NEJSEM!

Nechci volit menší zlo, chci volit dobro. Ale to je, mrcha, dobře schované. Snad, aby ho gangsteři nesvedli. Sedm statečných s nelítostným Calverou v čele už plánuje, jak 0byčejné 0včany ještě více odřít. Někteří paraziti svého hostile klidně i zahubí.

Vím jistě, že budu volit stranu, která TAM nebyla. Tak se rozhoduji mezi Svobodnými a Piráty, případně jinou, co si zaslouží šanci.
Nemyslím si, že noví, mladí a neokoukaní dokáží něco zásadně a rychle změnit. Činy politiků, zákony, politickou kulturu, korupci a všechny ostatní věci, kterými jsme denně bombardováni.
Ale doufám, že by mohli trochu narušit zavedené zvyklosti, peněžní toky a vnést do zaběhnutých procesů zmatek. Prostě nasypat písek do dobře promazaných soukolí. A pořádně nasrat kluky, co spolu mluví.
Ano, je tu i riziko, že to dopadne jako s Vyděšenýma Veverkama. Ale tohle riziko je malou cenou za to, že by došlo alespoň k malé změně.

Je třeba zvolit guerillové metody a zatápět současnému establishmentu co to jde. ONI nás také nešetří!

Přeji chladnou hlavu a šťastnou ruku až to budete házet do boxu! :)

Autor: Oldřich Mladý | karma: 19.28 | přečteno: 871 ×
Poslední články autora